O vizita la gastro

In incercarea de a gasi o alta abordare problemelor piticului,m-am lasat induplecata sa facem o noua vizitia la gastro. Mai mult de gura mamei si sotului, caci nu eram prea convinsa. Cu emotii mari, dar fara prea multe sperante. M-am intors tulburata sufleteste si putin bulversata.

Am dat peste un medic, o somitate in domeniu. In urma discutiei cu dumnealui, care de fapt a fost un monolog, am priceput ca fiul meu nu are nimic. Tot ce-i trebuie e putin regim si gata.

E agitat noaptea, doarme doar pe burta sau cocotat pe o perna, dar tot pe burta, are multe gaze, e vanat pe la ochi, scaune proaste alternand perioade de constipatie cu scaune moi, cu mucus, nelegate, verzi, negre…. Replica a fost „Are gaze, dar se linistetste…” fac greseala sa insist asupra aspectului cu gazele si sa-i spun ca uneori ii mai dau espumisan. In acest moment, dl dr vizibil iritat interzice orice medicatie.

Se uita atent pret de cateva secunde pe analize si usor nedumerit pe dieta de rotatie. Conchide ca piticul are aplv si ne propune un regim pentru o luna de zile. Nu neaparat un regim rau in sine, dar este exact opusul dietei de rotatie, acesta incluzand banana zilnic, cat si orezul la care a inceput sa aiba reactii, fiind mult prea folosit in ultimele 3 luni.

Deja dezamagita nu indraznesc sa mai zic nimic. El continua cu recomandarea zilnica a morcovului. Sa-i mai spun ca dupa morcov are crampe si diaree la 2-3 ore dupa ce-l consuma? Luasem deja mental hotararea de a nu mai da nicio info sau de ma mai opune. Apoi, urmeaza fraza care m-a lovit ca un ciocan in moalele capului „Stiu ca la analize a iesit alergie la morcov, dar asta e greu de demonstrat”.

Adica, acest medic crede selectiv in analize. Pe aceeasi foie e trecut si laptele, dar si morcovul. Deci, la lapte crezi, la morcov nu, iar de grau nici nu poate fi vorba. Exista teste specifice, nu ce avem noi in analize.

Imi enumera apoi un sir de analize pe care le-am putea face, printre care proba de digestie si disbioza intestinala. Incheie cu „dar si asa ati facut prea multe, prea scumpe si nu are rost…” Deja eram verde-albastra. Ce nu are rost? Eu vin in incercarea de a ma agata de orice pentru a da de capat unor lucruri, iar el ma palmuieste cu „nu are rost”.

Recomandarile continua cu excluderea cartofului care fermenteaza. De acord, dar este singurul aliment nou introdus si a fost foarte bine acceptat, fara nicio reactie negativa. Continuam cu excluderea fructelor cu litea P (para, pruna). Eu stiind ca oricum nu le tolereaza crude, inreb daca i le pot da in compot. Raspunsul a fost da. Ce mi-a placut a fost excluderea dulcelui de orice fel – zahar, miere – pe care oricum nu le consuma.

Nu m-am revoltat deoarece la acest domn am ajuns printr-o cunostinta comuna. Daca recomandarile dumnealui nu aduc rezolvare problemei noastre, sunt convinsa ca sunt alti copii care beneficiaza cu succes de astfel de sfaturi.

Acesta noua plimbare la Bucuresti m-a pus pe ganduri. M-a rascolit sufleteste, mi-a infierbantat mintea, parca aveam o vijelie in cap. Noaptea am experimentat si niste mini-cosmaruri ca sa fie tacamul complet. Mi-au trebuit cateva zile (si un cartus de tigari daca as mai fi fumat) sa-mi revin cat de cat.

Am stat, am analizat, am gandit si razgandit. Nu stiu ce sa mai fac si cum sa continui. Intre timp las lucrurile asa cum sunt si zic: in mare situatia e O.K. pe moment; vom continua cu dieta de rotatie, dar nu la fel de strict, introduc alimente noi, dau mai departe tot ce a fost tolerat fara niciun fel de reactie; fara dulciuri (zahar, miere, fructe foarte dulci si uscate); fructele proaspete in compot si Doamne-ajuta!

 

comentarii