Budinca de hrisca cu pere coapte

budinca-de-hrisca-cu-pere-coapteReteta recomandata 8 luni +

Hrisca este de ceva timp in alimentaia piticului. O mananca cu placere, mai ales la gustari sau dimineata cu fructe. Din tot ce am citit despre pregatirea ei, am ales  o varianta de mijloc, care mi s-a parut cea mai buna. O las la hidratat de seara pana dimineata, apoi o ferb 10 minute. Eu folosesc hrisca coapta. Prin hidratare „infloreste”, se umfla, asa ca nu fiti tentate sa puneti o cantitate prea mare. Eu pun la hidratat hrisca pentru doua portii si folosesc din ea cat am nevoie.

1/4 ceasca de hrisca, spalata in mai multe ape, o pun la hidratat cu apa cat sa o acopere si inca doua degete, la frigider, inr-un vas acoperit

2 pere coapte

1 lingurita vanilie

Hrisca hidratata, am spalat-o iar inainte de a o pune la fiert. In vasul de fiert am pus o ceasca de apa (3/4 ar fi cantitatea corecta de apa) si am lasat-o sa dea in clocot, apoi am dat focul mic, am adaugat hrisca, am dat iar focul mare, apoi cand a inceput sa fiarba, am acoperti vasul. Cand toata apa se evapora, inseamna ca e gata. Am stins focul, am adaugat vanilia si am mai lasat acoperit inca 10 minute. Am amestecat cu perele coapte si am servit piticului pofticios.

Tips:

  • Pentru un preparat mai dulce se pot pune stafide la fiert impreuna cu hrisca.

comentarii