Curatarea cuptorului cu microunde

cuptorul-cu-microunde1Ce faci cand ai un cuptor cu microunde de 10 ani si inca nu ai incercat functia de rotisor? Pe deasupra, mai esti si in concediu, deci ai timp sa mesteresti. Dupa ce a cautat instructiunile pe internet, sotul si-a pus planul in aplicare. Toate bune si frumoase, dar cuptorul a ramas dezastru.

Initial m-am gandit ca doar unul nou m-ar scoate din incurcatura. Are insa valoare sentimentala. Asa ca, dupa ce l-am lasat o zi in pace, in aceasta dimineata m-am hotarat sa fac ceva. Vazusem niste filmulete pe youtube, asa ca m-am gandit sa testez informatia. A mers repede si fara efort.

Spalatul cuptorului cu microunde presupunea din partea mea, pe langa bureti, lavete si diferite produse de curatarea cuptorului, promisiunea mentala ca nu-l voi mai folosi sau ca voi pune capacul de plastic de fiecare data. Ha-ha! Mi-a luat fix 40 de minute sa-l curat, dintre care 20 au fost de „aburire” a cuptorului. Nici nu am simtit cand a trecut timpul. Si nu am folosit decat laveta – doua ce-i drept – si o jumatate de lamaie mare. Nicio alta substanta minune.

cuptorul-cu-microunde3

1 lamaie taiata pe jumatate

2 cani de apa

1 bol ce poate fi folosit in cuptorul cu microunde

1,2 lavete

 

Am pus apa si lamaia in vas, am setat timpul la cuptor 5 minute si l-am lasat sa-si faca treaba. Apa din bol a inceput sa bolboroseasca, sa faca spuma. Atentie cand se scoate bolul din cuptor ca este fierbinte. Am sters cu laveta. Apoi, pentru petele mai dificile am inmuiat laveta in apa cu lamaie.Am repetat faza cu bolul 5 minute in cuptor de 4 ori, caci era dezastru in cuptorul meu.

cuptorul-cu-microunde2Insa, o tura de apa cu lamaie saptamanala este mai mult decat suficienta. Am bifat un succes si o modalitate de a curatat cuptorul cu microunde fara efort. O voi pune in aplicare ori de cate ori va fi nevoie.

comentarii