Paste cus cus cu meriosare

paste-cus-cus-cu-merisoareUn alt mic-dejun ce intra la categoria succes, il reprezinta pastele cus  cus fierte in lapte. Am facut de nenumarate ori varianta araba de cus cus cu lapte de cocos si banana. Nu este acelasi lucru, insa aceste paste cus cus au un farmec aparte. Nu intra in categoria cus cus-ului , din punctul meu de vedere, dat nici a pastelor propiu-zise. Este o fuziune ce aduce mai mult cu pastele, dar una fericita si, gatita astfel, deliciosa. Impreuna cu merisoarele rezulta unpreparat semi-dulceag, usor acrisor. Un gust exact pe placul piticului.

 

1 lintru de lapte – eu de cocos, fiecare de care are si pofteste

100 gr de paste cus cus

1 lingurita de vanilie

30-40 de gr de merisoare confiate

Tips:

  • Daca se vrea totusi in gust mai dulce, inainte de servire se poate adauga putina miere, ori o lingurita de zahar inca de la inceputul fierberii.

 

Am pus laptele la fiert, cand a inceput sa dea semne ca incepe sa clocotesca, am adaugat pastele cus cus. Pe ambalaj scie ca sunt gata in 8-10 minute. Eu le las sa fiarba 10 minute de la primul clocor, la foc mic. Odata cu pastele cus cus pun si merisoarele confiate. Inainte sa sting adaug vanilia. Delicios!

Pofta mare, pitic!

 

comentarii