Somon la cuptor cu salata de sfecla rosie

Pestic pentru pitic. O alta combinatie din dieta de rotaie. Si una reusita. Tot in ziua 3 cu iespurasul; iepure la pranz, peste la cina. Langa peste si salata merge de minute si un piure sau un  pilaf, fiecare cum doreste. Piticul le-a mancat simple si s-a aratat incandat, ambele ii plac, iar in aceasta combinatie chiar au fost bune.

 

1 bucata file de somon, intre 100-150 gr

mustar boabe strivit in mojar – cat se prinde intre doua degete

oregano – cat se prinde intre doua degete

 sare dupa gust/ preferinete/ deloc

sfecla rosie – eu am avut 2 bucatele mai mici

 ulei- pentru uns pestele si sfecla rosie

Optional: zeama de lamaie

 

Pestele decongelat si spalat bine l-am dat cu sare, boabe de mustar si oregano. L-am uns cu ulei si pus in hartie de copt. Optional si o lingura de lamaie sau apa. Am pus pestele la cuptor la foc mediu (aprox 180 de grade) pentru 20-30 de minute. Piticului ii place mai uscat, dar in 20 de minute ar trebui sa fie gata.

Sfecla rosie am spalat-o si dat-o cu ulei. Cand se intampla sa am sfecla de dimensiuni mai mari, o tai in 2 sau 4 dupa caz si primeste acelasi tratament. O invelesc in hartie de copt si o pun la cuptor impreuna cu pestele. Evident ca ea se face mai greu. Dupa ce scot pestele dau cuptorul mai tare (aprox 200 grade). Sfecla este gata cand scobitoarea o poate strapunge. Apoi am curat-o si dat-o pe razatoarea mica. Iasari, optional sare si otet. Piticul o mananca fara nimic.

O cina usora si rapida. Enjoy pitic!

 

comentarii