Supa crema de legume si vita

supa-crema-legume-vitaPiticul a inceput sa-si arate „coltii” preferintelor culinare. Dupa ce a refuzat categoric carnea de pui din comert, dupa cateva saptamani a inceput sa faca mofturi si la cea de curte. In consecinta, mami s-a conformat si am trecut pe carne de vita. Surprinzator sau nu, o mananca foarte bine. Plus ca se paseaza mai bine decat cea de pui de tara, care fiarta si 3 ore tot atoasa era. Si astfel am inceput sa introducem carnea de vita in diverse combinatii de legume. Cu mentiunea ca legumele inca le fierb separat de carne. Iata una de succes:

1 morcov

1/2 pastarnac

praz (cateva rondele)

1/2 ardei

2 lingurite de iaurt

carne de vita – putin mai multa decat 1/2 din palma piticului ; am cumparat vrabioara, pe care am curatat-o de pielite si nervuri

Carnea am pus-o la fiert. Dupa primul clocot, am schimbat apa si din experienta carnii de pui am si taiat-o fasii. Am pus-o iar la fiert cu aproape 1l de apa, am acoperit cu capac si am fiert 2 ore.

Legumele curatate si spalate, le-am pus la fiert. Intai morcovul si pastarnacul, iar dupa 20 de minute ardeiul si prazul. Cand au fos gata, am scos prazul, dar si ardeiul deoarece piticul nu e fan ardei.

Cand toate au fost gata, le-am mixat impreuna, adaugand din zeama in care au fiert legumele. Deoarece piticul nu se impaca prea bine cu mancarea dulceaga, am adaugat si 2 lingurite de iaurt. A papat tot!

 

comentarii

Adauga un comentariu