Budinca de hrisca cu branza si banana

budinca-de-hrisca-cu-branza-si-bananaReteta recomadata 8l +

(in functie de cat de devreme se introduce banana, medicii nereusind sa se puna de acord cu varsta propice)

Piticul a avut musafiri. Prilej de joaca, veselie si schimb de experiente piticesti intre mame. Pentru gustarea piticului aveam in plan hrisca. Musafira piticului s-a conformat, doar ca ea a servit-o cu branza. Recunosc, nu este o combinatie la care sa ma fi gandit, dar bebelina a mancat cu pofta. Avand concurenta, piticul nu s-a lasat mai prejos si si-a terminat portia de budinca de hrisca cu pere coapte.

Hrisca folosita de mine este coapta si pun la hidratat pentru doua potii, dupa gatire folosesc atat cat am nevoie sau pastrez si pentru mine.

1/4 ceasca de hrisca, spalata in mai multe ape, o pun la hidratat cu apa cat sa o acopere si inca doua degete, la frigider, inr-un vas acoperit

branzica bebelusi (o portie) / ricotta / urda

1 banana

Hrisca hidratata, am spalat-o iar inainte de a o pune la fiert. In vasul de fiert am pus a ceasca de apa (3/4 ar fi portia corecta) si am lasat-o sa dea in clocot, apoi am dat focul mic, am adaugat hrisca, am dat iar focul mare, apoi cand a inceput sa fiarba, am acoperti vasul. Cand toata apa se evapora, inseamna ca e gata. Am stins focul si am mai lasat acoperit inca 10 minute. Cand s-a racit am amestecat-o cu branza si banana.

Pofta buna, prietena de pitic!

 

 

comentarii