Lapte de ovaz

lapte-de-ovazPiticului ii place ovazul. Il mananca in terci cu diverse legume, dar ii place foarte mult si laptele de ovaz, pe care il mananca tot cu lingurita. Are o rabdare uimitoare in a manca si savura preparatele care ii plac. De fiecare data il pregatesc proaspat, o portie pentru gustarea de dimineata. Ovazul cu toate proprietatile lui extraordinare si beneficiile imense, este recomandat de doua maxim trei ori pe saptamana.

1 lingura cu varf de fulgi de ovaz

300 ml apa

Deoarece in aceasta reteta ovazul este fiert, nu are nevoie de mai mult de 10-15 minute de hidratare. Pun ovazul la fiert cu apa in care s-a hidratat si fierb in medie cam 15-20 minute in functe de cat de mult lichid este si cat de gros vreau sa fie laptele. Ameste mai des spre final sa nu se prinda. Pregatesc totul la foc mic, deoarece se umfla si curge pe aragaz. Desi preparatul poate parea prea lichid cand fierbe, nu-l gatiti prea mult deoarece prin racire se ingoasa. Cand este gata si racorit cateva minute, il mixez bine, apoi il strecor. Cand e caldut, il ofer piticului. Daca pregatiti o cantitate mai mare, se poate depzita la frugider pentru doua zile, in vase de sticla acoperite.

Tips

  • Pentru un plus de savoare sau dulceata, se poate adauga o lingurita de miere, cand laptele este caldut, nu fierbinte, dar numai daca piticul a implinit 1 an.

comentarii

Adauga un comentariu