Biscuiti cu crema de mango – Desertul lenesului

biscuiti-cu-crema-de-mango1Desertul lenesului, asa am numit acest dulce de week-end. Toti cunoastem starea aceea cand, parca ai vrea sa-ti rasfeti familia, si tu ai manca ceva bun, dar nu ai chef sa te ridici si sa faci ceva…. Sau, hai ca, faci ceva, dar fara prea mult efort. Asa eu cu biscuitii umpluti cu diverse. De data aceasta Killer taste…expresia sotului…..

 

400 gr de bisuiti (ai mei gen Petit Beurre fara unt)

2 mango

2 cani de apa – sau cat sa acopere mango

1 lingura de zahar Brut din trestie de zahar – daca mango este suficient de copt, atunci nu mai este nevoie de zahar, biscuitii fiind deja dulci

ulei de cocos – cate 1 lingura pantru fiecare cana de piure de mango (cana de 250 ml)

fulgi de cocos pentru decor

 

biscuiti-cu-crema-de-mango2Am curatat mango, taiat bucati si pus in craticioara cu apa si zahar. Am acoperit si lasat sa fiarba 15-20 de minute. Este gata cand furculita trece prin mango sau poate fi zdrobit usor. Lichid ramane cat sa poata fi mixat. Dupa mixare, l-am lasat cateva minute sa se mai racoreasca, apoi am adaugat uleiul de cocos.

In tava de chec am pus folie alientara, un strat de biscuiti, crema de mango, iar biscuit, crema si la final tot biscuiti. Am acoperit cu folie alimentara si lasat la rece cel putin o ora.

Enjoy pitic!

 

P.S.: Biscuitii se inmoaie de la crema; nu puneti prea mult ulei de cocos ca iese gretos 😉

comentarii