Gustare cu banana sau banana sushi

banana-sushi1Reteta recomandata 1 an +

Aceasta idee am preluat-o de la Dr.OZ, apoi am vazut ca este internetul plin de poze cu banane invelite in diverse sau tavalite prin toate semintele pamantului. Eu intai le-am pregatit, le-am servit piticului, iar apoi cautandu-le nume, le-am descoperit in imagini apetisante. Cred ca este prima gustare care i-a placut si mamei mele. O fi fost din cauza postului, desi nu cred pentru ca la briosele cu ovaz nu si-a dat acceptul. Tot fara gatire, tot simplu si delicios!

1 banana

unt de arahide – 1,2 lingurite (la temperatura camerei)

seminte de susan/ fulgi de cocos/ mac si/ sau orice seminte la alegere

Aceasta reteta este mai senzoriala, implica disponibilitatea de a lucra cu mainile si de a te murdari putin. Cu un cutit am intins untul de arahide pe banana, iar apoi am tavalit-o prin seminte si am servit-o piticului pofticios.

Pofta buna, pitic!

Tips:

  • Pentru a fi mai usor de manevrat banana ar trebuit sa fie putin rece. Cum, din principiu, inca nu i-am oferit alimente direct de la frigider, am preferat sa ma murdaresc putin mai mult.
  • Am observat ca intinsul untului de arahide se face mai usor daca banana este taiata pe jumatate, data prin seminte si apoi portionata.
  • Portionarea corecta in cazul piticului este de 1 cm, asa manaca banana singur, nu-i place sa o tina in manuta.
  • Untul de arahide ar trebui scos din frigider cu 5-10 minute inainte de a fi folosit. Eu scot o lingurita, douda sau cat am nevoie.

comentarii