Milkshake de pere cu cirese (fara lapte)

milkshakeIn incercarea de a-l invata pe pitic sa bea cu paiul , i-am pregatit un milkshake. Fara lapte, bineinteles. As fi putut cumpara lapte de ovaz, dar nu am facut-o. Incerc, cat de cat, sa limitez cumparaturile de produse procesate, mai ales daca pot sa fac eu in casa anumie lucruri.

Si tot la gustarea de dimineata, am incercat sa-i fac cunostunta cu ciresele. As fi putut incerca mai devreme, dar am tot amanat sa cumpar congelate. Am asteptat sa apara in piata.

De obicei, laptele de ovaz il pegatesc separat cand am nevoie de el, insa azi, in criza de timp, am imrpovizat. Improvizatia a fost buna, pe placul piticului, insa nu cu rezultatele scontate. Piticul a mancat tot, dar nu cu paiul, ci singur, cu lingurita. Lesne de inteles ca, jumatate din cantitate a fost pe el si jumatate in burtica. Piticul e fan lingurita, ii place sa manance cu ea. A esuat incerarea mea cu paiul! Maiestria piticului in manevrarea linguritei, m-a facut sa uit de el. Ma multumesc cu canuta cu cioc din care bea apa!

1 para

10 cirese

1 lingura ovaz

500 ml apa

Para curatata de coaja, a mers la fiert impreuna cu ciresele si ovazul. Au fiert impreuna cam 10-15 minute, nu mai mult. Cand au fost gata si dupa ce s-au racit putin, le-am pasat si apoi, stecurat.

A iesit o culoare frumoasa si apetisanta. Daca piticul ar fi baut cu paiul, ar fi ramas si pentru mine.

Tips:

  • Acest milkshake este o bautura hranitoare si reconfortanta, dar doar usor dulceaga. Pentru a fi mi dulce, pot fi puse cateva stafide la fiert odata cu celelalte fructe.

comentarii