Reteta recomandata 8 luni +
Piticului ii plac perisoarele, dar cu zeama nu prea se impaca. Alege legumele, mananca morcovul, restul arunca, iar la final mananca perisoarele. Drept urmare, am schimbat putin tactica si am facut perisoare la cuptor. Sa vedem ce mai arunca 🙂
300 gr de piept de pui tocat acasa
5 lingurite de gris
1 ou + un galbenus daca mai e nevoie (in functie de cat de mare e oul)
1/4 lingurita cimbru
1/2 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita boabe de mustar
1 foaie de dafin
2 morcovi
2 ardei
1 dovlecel
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
sare dupa gust/preferinte sau deloc
1 lingura ulei
Carnea tocata am mestecat-o cu oul batut,grisul si cimbrul. Am pus un vas cu apa la fiert, am adaugat dafinul, coriandrul si bobitele de mustar. Cand apa a inceput sa clocotesca, am luat vasul de pe foc. Cu maineile udate in apa am format perisoarele si le-am pus direct in vasul de fiert. Cand am terminat, am dat drumul la foc mediu pana au inceput sa fiarba. Dupa ce s-au ridiacat la suprafata le-am mai lasat 10-15 minute sa fiarba.
Intre timp, ceapa tocata marunt, morcovii, dovlecelul si ardeii dati pe razatoare, i-am pus cu doua ceasti de apa la inabusit. Dupa ce morcovul a inceput sa se inmoaie, am mixat legumele, apoi am transferat totul in tava impreuna cu perisoarele, am adaugat usturoiul si uleiul. Totul la cuptorul preincalzit 180 de grade 30-40 de minute. Las sosul sa fie mai gros pentru a ramane lipit de perisoare si astfel sa prinda si ceva legume.
Pofta buna, pitic!
Tips:
- Daca aveti grija ca timpul de gatire al carnii de pui sa fie de 1h, atunci acesta reteta poate fi pregatita inca din momentul introducerii carnitei in alimentatie. Cu atentie sporita la condimente sau renuntarea la ele.
- Condimentele sunt optionale si am tinut regula de trei zile si pentru ele, dat fiind terenul alergic al piticului.
- Daca compozitia de carne este prea densa, inainte de a forma perisoarele, mai adaug 1-2 lingurite de apa.