Terci de hrisca cu stafide

Cerealele și pseudo cerealele au revenit in farfuria piticului. Era și vremea, caci micul dejun devenise o problema majora pentru mine, mai ales ca orezul a fost scos pe bara o perioada. Asa ca, zilnic avem un terci. De data aceasta de hrișca verde. Hrișca verde are ceva mai mare succes la pitic decât cea copta. Modalitatea de gătire este aceeași, gustul este diferit.

Uneori fierb terciul simplu, doar cu apa și ulei, și separat adaug banana rondele, fructe din compot – struguri, pere, sau fructe coapte la cuptor. Azi a avut hrișcă cu stafide brune. Am descoperit niște stafide gigant care-i plac foarte mult.

 

*1 pahar = 50 gr

1 pahar hrișca

1 pahar de stafide

8-9 pahare de apa (sau mai putina, în funcție de consistenta preferata a piticului din dotare)

2 lingurițe de ulei – noi de struguri

un praf de zahar vanilat Bourbon

 

Pun apa la fiert cu stafidele. De obicei spat stafidele în apa călduță, deoarece unele lasă apa uleioasa. Nu și în cazul acestora brune, folosite azi. Când apa începe sa fiarbă, pun hrișca și las la fiert intre 10 și 20 de minute în funcție de cat de mult am lăsat hrișca la hidratat. De cele mai multe ori sta la hidratat 20-30 de minute, asa ca timpul de fierbere este de 20 de minute. Înainte de a stinge pun și zaharul vanilat Bourbon, dacă folosesc. După ce terciul se răcorește câteva minute pun și uleiul. Servesc piticului pofticios!

Enjoy!

 

comentarii