Unt de cocos (facut in casa)

unt-de-cocos-facut-in-casaMi-a luat mult timp sa ma urnesc si sa fac lapte de cocos. Am cumparat o nuca proaspata, m-am chinuit sa o desfac. M-am lasat pagubasa. Zace in bolul de fructe de 3 luni de zile. Am tot citit pe net cum se face laptele din fulgi de cocos. Dar, in acelasi timp mi-a strafulgerat o alta idee. Unt de cocos facut in casa. Am incercat cu mixerul vertical. Dar neavand unul performant mi-a luat cam 30 de minute. Urmarind un clip pe youtube, unde se folosea un aparat adevarat, rotitele s-au invartiti iar. Rasnita de cafea. Cea la care fac „faina” de ovaz a piticului. In 3 minute cu rasnita am obtinut rezultate mai bune decat in 30 de minute cu mixerul vertical. L-am gustat, este delicios. Problema este ca nu am termen de comparatie. Nu stiu cum arata untul de cocos store bought. Am vazut, in schimb cum arata cel din clipurile de pe net. Ei, asa arata si al meu. Incantare maxima. Inca nu l-am testat in nicio reteta. Iata cum am procedat:

unt-de-cocos-facut-in-casa4Varianat Mixer Vertical
200 gr fulgi de nuca de cocos neindulciti

Am mixat la ei uitandu-ma la televizor. Intai se faramiteaza bine, apoi incep sa se stranga si trebuie desfacutit des. Operatiune a durat cam 30 de minute la viteza maxima, dar nici mixerul nu este unul performant.

 

 

Varianta Rasnita De Cafea

Am umplut recipientul metalic lasand cativa milimentri liber. Am pulsat de cateva ori, apoi am lasat sa mearga pret de 20 de secunde. Cocosul se trange foarte repede si trebuie desfacut des cu lingurita caci devine lipicios si lamele se invart in gol. Acelasi rezultat, poate chiar mai bun, in infinit mai putin timp.

unt-de-cocos-facut-in-casa3

Intrebare catre mamicile care folosesc des untul de cocos. Seaman cel putin cu cel din magazin? La gust este delicios. Ma gandeam sa cumpar totusi un borcanel ca sa pot face diferenta. Mai ramane sa-l testez si-n preparate. Dar maine.

Tips: (de pe net adunate)

  • Pentru  a reusi sa se desprinda mai bine, se pot adauga cateva picaturi de ulei. Pe unele site-uri se recomanda tot de cocos, pe altele de masline. La mine nu a fost nevoie.

Later edit:

  1. Mamicile confirma ca asa ar trebui sa arate.
  2. Din cantitatile mentionate a iesit atat cat se vede in poza, adica cateva lingurite.

comentarii