Dieta de rotatie

Dieta de rotatie este ceva spre care tindem, nu am ajuns inca acolo. Am avut o tentativa de a o tine strict si ne-am poticnit nitel. Evaluand la rece situatia, am concluzionat ca este mai bine pentru noi sa o luam usurel. Am hotarat sa rotim legumele si fructele, semintele, mai putin cerealele. Avem o problema cu lapte vegetal. Nu prea am din ce sa-l pregatesc, asa ca am oprit orezul pentru lapte zilnic si fulgii de porumb fara care nu se poate. Dupa ce o sa fac iarasi trecerea catre amaranth, quinoa, mei, orz, etc o sa pot diversifica si laptele fara de care nu se poate. Oricat am incercat altceva la micul dejun, nu accepta decat lapte cu fulgi. Urmeaza o mini gustare cu fructe, nelipsita supa, gustarea care de obicei este identica cu cea de dimineata, cina care este fie pranzul reciclat, fie alt preparat in functie de cat de permisiva este ziua respectiva si inante de culcare nu se poate fara o alta portie de lapte cu fulgi. Acest lapte m-a infierat si trerbuie consumat caci altfel dimineata nu mananca, iar seara nu se culca sau daca adoarme se trezeste peste noapte de foame.

Ce am inteles din aceasta dieta de roatie este ca lucrurile nu trebuie grabite. Nu se poate face bine dintr-o data. Uneori este mai bine sa lucrezi treptat, fara a zori lucrurie, sa le lasi sa se aseze, sa vina de la sine si apoi sa faci ceea ce trebuie.

Urmam in continuare introducerea alimentelor tinand cont de regula de 4 zile. Pentru a nu avea surprize, in prima zi primeste o cantitate mica din noul aliment. Incep cu 5 lingurite dimineata, nu pe stomacul gol. Daca nu apare nicio reactie, la 4-5 ore dupa ofer inca 10 lingurite si astept. Daca lucurile sunt O.K., ziua urmatoare primeste cat doreste din alimentul respectiv. Exemplul ar fi cam asa: luni si marti am dat quinoa, miercuri si joi astept manifestari, abia vineri introduc un nou aliment. Am o mini-lista facuta si incerc sa nu ma abat de la ea.

O sa postez alimentele permise in fiecare zi, insa muca de cercetare, research-ul este greu. Internetul ofera multa informatie, dar trebuie triata, verificata. Nu sunt medic, nici botanist, nu am pregatirea necesara; una dintre materiile detestate si considerate inutile in timpul liceului era biologia. De doua saptamani visez familii, ordine, clase. Am carnetel in care notez ce si cum caut, cum le incadrez. Cred ca nici la lucrarea de gradul I nu o sa lucrez atata. Tai, notez, pun biletele. Memoria nu prea mai este nci ea ce era odata, asa ca am rasfoit un carnetel si cautat de 100 de ori pe wikipedia, am salvat tratate de te-miri-ce pe telefon, tableta laptop, calculator. Cand nu gatesc sunt cu nasul in cercetare. Noroc cu serviciul care ma mai deconecteaza si sotul care ma trimite la culcare si care ma suna si ma pune sa-i promit ca ma odihnesc o ora. Da m-am odihnit, am scris aici 🙂

 

Rugamintea rumamintilor este sa fiu trasa de manecuta daca ceva pare in neregula, dubios sau mai stiu eu cum. Daca detineti informatii suplimentare de orice fel lasati un mesaj. Multam fain!

 

* Imagine preluata de pe internet, sigla se pune automat, nu stiu sa o scot. Am plecat la piata! 🙂

comentarii