Budinca de fructe si orez

budinca-fructe-orez-1Piticul nu are multe fructe in meniu, dar lucram la acest aspect. Ne aflam in day two cu intoducerea cireselor asa ca am revenit cu budinca de fructe cu orez atat de draga piticului.

Cum suntem in vizita de cateva zile la bunica, piticul e mai rasfatat decat de obicei si face si ceva mutrite cand vine vorba de mancare. Bunica urmareste cu atentie fiecare preparat si-l soarbe din ochi pe pitic cand e la masa. Prilej pentru  mine sa-mi amintesc de toate sfaturile primite la inceputul diversificarii: ce sa faca el cu lingurita? pentru ce sa i-o dai? se mozoleste tot si face mizerie!!!

budinca-fructe-orez-2Acum privim toti trei (eu, mama si tata) la pitic, in mijlocul patului cu castronelul intre picioare si lingurita in mana stanga. Se descurca nu gluma. Mai si curge din lingurita, nu doar pe haine ci si pe cuvertura, cu toate prosoapele pe care a incercat bunica sa le aseze pe langa el.

Piticul se afla intr-o perioada frumoasa, e darnic cu toata lumea. Ne chiama pe rand sa ne hraneasca cu lingurita. Acest lucru se intampla dupa ce a terminat primul castronel. Cand ajunge la al doilea si a aproape satul imparte cu noi din bunatatile lui.

Asadar budinca:

2 mere

2 pumni de ciese fara samburi

4 linguri de orez

Orezul spalat, l-am lasat la hidratat cat m-am ocupat de fructe.

budinca-fructe-orez-3Merele cubulete impreuna cu ciresele si orezul merg la fiert cu apa un deget deaupra lor. Separat am avut apa calda, in caz ca a fost nevoie sa mai adaug.

Cand orezul a fost gata, am oprit aragazul. Inainte de a servi piticului gustarea, am mixat budinca. A iesit cu o consistenta asa frumoasa, mai buna decat cele de la market.

Pofta buna, pitic!

Tips:

  • Daca orezul cu fructele ies prea apoase, se opreste din lichid inainte de a mixa.
  • Daca se doreste o budinca mai dulce, se pot pune la fiert impreuna cu frunctele si cateva stafide. Daca merele folosite nu sunt dulci, cu atat mai mult.

comentarii