Reteta recomandata 8 luni +
L-am cumparat de ceva vreme dar am tot amanat sa-l gatesc. Aveam falsa impresie ca aduce foarte mult la gust cu orezul, care nu prea-mi place de fel. Intr-un tarziu, m-am hotarat sa-l gatesc. Nici nu se compara cu orezul. Bulgurul pe care l-am cumparat eu, este fin (asa scrie pe ambalaj), iar ca marime/granulatie este undeva intre cus cus si gris. Ceea ce m-a bucurat, pe langa gust, este faptul ca are un continut mare de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul si un indice glicemic scazut. Aceasta se traduce: ideal pentru ptic, il pot manca si eu care vreau sa mai scap de putin surplus, dar si bunicul piticului care are diabet. Nu am sa intru in prea multe detalii, am sa scriu reteta, care este, de fapt, ceea ce am putut folosi din retetele originale, in asa fel incat sa poata fi servit de 3 generatii. Delicios!
1/2 cana bulgur (spalat in mai multe ape si lasat 15 minute la hidratat in 1/2 cana apa)
1 morcov mic
1 ardei
1 rosie
1 lingurita ulei
sare dupa gust/preferinte sau deloc
1 cana apa pentru legume + 1 si 1/2 (calda) pentru cand pun bulgurul
Morcovul, ardeiul si rosia le-am dat pe razatoare si le-am pus imreuna cu uleiul si apa la gatit. Cand a inceput sa fiarba, am acoperit vasul si am dat focul la minim. Le-am fiert pana cand morcovul s-a inmuiat. Am adaugar bulgurul si apa, am dat focul mare, dupa primul clocot, iar apoi redus si acoperit. Am fiert pana cand apa s-a absoarbit. Cum am spus din start, am facut un bulgur mai zemos, asa im place. Poate primi cu prisosinta denumirea de comfort food.
Enjoy, pitic!
Tips:
- Bulgurului ii ia cam 20 de minute sa fiarba. Ar trebui sa mai aiba ceva lichid inainte de a opri aragazul, deoarece acesta va fi absorbit in totalitate.