Piure de conopida (cu ficatel)

Reteta recomandata 8-10 luni +

piure-de-cinipida2Conopida are un gust si miros specific, uneori greu de acceptat de toddleri, dar chiar si de adulti. In copilarie o uram din tot sufletul. In famila mea era aproape inexistenta in preparate, exceptie facand conopida murata, din care niciodata, parca, mama nu facea destula. Acum, adult fiind, o redescopar alaturi de piticul meu. Parca a inceput sa-mi placa si gatita intr-un anume fel e chiar delicioasa. Recunosc, totusi, folosesc conopida congelata. In primul rand din comoditate, dar si din motive financiare. Cum la inceput, piticul manca 1-2 buchetele, conopida proaspata s-ar fi stricat in frigider. Acum ca a venit timpul ei si o mancam si noi adultii, voi folosi proaspata. Pentru aceasta reteta insa, tot congelata am.

4-5 buchetele conopida

1 catel de usturoi

un varf de lingurita rosmarin

sare dupa gust /preferinet sau deloc

1 lingurita ulei

Pregatesc conopida asa cum scrie pe eticheta, adaugand in apa in care fierbe, catelul de usutoi si rosmarinul. Cand este gata, mixez compozitia si adaug uleiul. Pentru a hotari consisitenta piureului, folosesc din apa in acre aceasta a fiert. Delicios!

Pofta buna pitic!

piure-de-conopida1Tips:

  • Folosesc piueul de conopida drept garnitura pentru ficatel sau la gustare pe paine simpla sau prajita.
  • Cine are liber la lactate, poate inlocui uleiul cu putin unt.
  • Daca, totusi, piticului din dotare ii este greu sa accepte conopida, aceasta poate fi combinata cu succes cu un cartof fiert/ morcov/ pastarnac/ radacina de patrunjel si facute piure impreuna.

comentarii