Supa crema de mazare cu ficatel

supa-crema-mazare-1 Legumele congelate ne scot din impas de fiecare data. Pentru ca eram in graba, am hotarat sa pregatesc ceva simplu si rapid. Piticul a mancat foarte bine!

1 ficatel

mazare congelata ( cat se ia in causul palmelor impreunate, nicioata nu am cantarit)

morcov

ceapa verde

usturoi verde

unt (o lingurita)

Ficatelul curatat l-am pus la fiert, am schimbat prima apa si l-am lasat linistit la fiert pentru o ora. Cu 10 minute inainte de a fi gata am adaugat usturoiul verde.

supa-crema-mazare-2Ceapa si morcovul le-am pus primele la fiert pentru aproximativ 15 minute. Intre timp am scos mazarea din congelator si am pus apa rece peste ea. Dupa ce cele 15 minute s-au scurs, am adaugat mazarea si am lasat-o la fiert inca un sfert de ora. Nu uitati ca mazarea trebuie sa fiarba intr-o cantitate suficienta de lichid, deoarece pregatim supa crema, nu mancare de mazare. De obicei eu pornesc cu 400 ml de apa si daca mai este nevoie, suplimentez, dar am griga ca apa nou adaugata sa fiarba cel putin 5 minute.

Cand mazarea este gata, se da la mixer cu o cantitate suficienta de apa. Apoi se strecoara supa, si se adauga untul. Avem acum o supa crema fina si aromata.

Ficatelul a avut aceeasi soarta cu mazarea, adica tot la mixer si amestecat cu supa crema.

Pofta buna!

Tips

  • Inainde de servire se poate adauga marar proapat, tocat fin. Piticului nu pra-i plac condimentele asa ca nu am insistat.

 

comentarii

Adauga un comentariu