Budinca de orez cu mango

Desert sau gustare budinca de orez cu mango este delicioasa. Are arome fine de vanilie, este cremoasa si usor dulceaga si intepatoar-acrisoara de la mango. Este ceva mai mult de munca decat la prune cu orez, insa se merita eforul extra.

 

Lapte de cocos

4 cani apa clocotinda

2 cani fulgi de cocos

 

Orez

1/2 cana de orez

1 si 1/2 cana apa

3 cani lapte de cocos

1 lingurita vanilie

1 lingura zahar brut din trestie de zahar (optional)

1 mango mare si copt, taiat cubulete de 1 cm

 

Pentru laptele de cocos am turnat apa clocotinda peste fulgi, acoperit 10-15 minute si mixat 3 runde a cate 1 minut. Am strecurat laptele, stors inclusiv fulgii bine. Ar trebui sa iasa 3 cani de lapte.

Am spalat orezul bine, pana cand apa a devenit clara. L-am lasat la hidratat in apa rece cat timp am pus la fiert intr-o cratcioara 1 si 1/2 cana de apa. La primii aburi am pus orezul scurs de apa, am amestecat si lasat sa fiarba la foc mediu spre mic. Cand apa a fost absorbita aproape in totalitate, am pus laptele de cocos si lasat sa fiarba pana aproape tot laptele se evapora. Va rezulta o compozitie cremoasa. Am adaugat mango  si vanilia si am lasat cateva clocote. Daca budinca nu va fi consumata imediat atunci lasat la fiert aproximatix 10 minute, insa se amesteca destul de des deoarece se prinde de fundul vasului.

Enjoy pitic!

 

 

comentarii