Paine cu stafide

paine-cu-stafide2Paine cu stafide am mai facut, dar in varianta framantat de mana. Si oricat de mult imi place sa bucataresc, a face paine in fiecare zi, chiar nu incapea e lista mea de mama. Nu ca nu ar fi important, insa nu-mi ajunge ziua sa fac tot ceea ce vreau sau imi propun. Asa ca pun ingredientele si astept 3 ore sa se faca pufosenia. Dintre painicile de pana acum, aceasta este preferata piticului. Apa poate fi inlocuita cu lapte, vegetal in cazul nostru, insa cum se mai intampla sa nu am proaspar pregatit si din comert nu folosesc, apelez cu incredere la apa de la robinet.

Cum spuneam, iese o paine pufoasa, ce aduce cu cozonacul de post din cofetarii. Cui nu-i place acest gen de pufosenie, poate micsora cantitatea de faina 000 sau poate folosi doar faina 650. Noua insa asa ne place.

 

 

paine-cu-stafide11 cup apa calduta (40-50 grade)

3 linguri zahar

1 lingurita sare

3 linguri ulei

2 cup faina 000

1 cup faina 650

1 pliculet drojdie (7 grame)

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

1/4 lingurita cuisoare macinate

1 pliculet zahar vanilat Bourbon

150 g de stafide

paine-cu-stafide6Am pus ingredientele in ordinea indicata de producatorul masinii de facut paine, iar stafidele le-am adaugat dupa beep-ul de la prima framantare. Painea am copt-o la programul Sweet bread/ Paine dulce. In casa miroasea fenomenal, a sarbatori de iarna!

Pofta buna, pitic!

comentarii